Boerkini zorgt voor opschudding #opinie

Zelf vind ik douchen vooral wat toevoegen als ik naakt ben. Dat pure een op een gevecht tussen mijn huid en het water spreekt me erg aan. Ook als ik zwem. Al trek ik er dan een minibungalowtentje bij aan.

Boerkini
Zondag werd een vrouw uit Vlissingen uit het thermaalbad in Arcen (Limburg) gezet. Haar zwemoutfit was daar debet aan. De vrouw ging te water in een boerkini.

Nero
Voor uw beeldvorming: een boerkini is een andere naam voor duikpak. Alleen gezicht, handen en voeten zijn NIET bedekt. In mijn tijd (keizer Nero was net aan de macht) had je het zwemdiploma B (gekleed zwemmen) nodig om legitiem in een boerkini rond te zwemmen.

Klacht
De vader van de vrouw pikt het zwemverbod niet. Hij overweegt een klacht in te dienen bij de Commissie Gelijke Behandeling (CGB).

Verplicht
Woordvoerder Philip Donders van het van het kuuroord: “De vrouw is geweigerd om ‘hygienische redenen’. Het is in ons bad verplicht om zwembadkleding te dragen. Lange broeken worden ook geweigerd, Ik heb helemaal niets tegen boerkini’s, zolang ze maar van zwembadstof zijn gemaakt.”

Vader
De vader van de geweigerde vrouw stelt dat de bewuste boerkini wel degelijk voldeed aan alle gestelde eisen. Waarom de man steeds namens zijn dochter spreekt, wordt nog onderzocht.

Uitspraak
Geïnspireerd door mijn grote held de Rijdende Rechter alias Frankie Onbevreesd beslis ik hierbij dat deze vrouw wel degelijk in boerkini rond mag zwemmen. Maar alleen in haar eigen badkuip. Of anders in de sloot achter haar huis. Voetballen in clubverband doe je ook niet in een judopak. Dit is mijn uitspraak. Hiermee zal de vader van de vrouw uit Vlissingen het moeten doen.

Reacties zijn gesloten.