Oranje: vergane glorie mét enorme plaat voor de kop

Vergane glorie

Donderdagavond maakte Frankrijk tegen Oranje pijnlijk duidelijk hoe onbeduidend de equipe van Dick Advocaat vandaag de dag is. De mannen (Frankrijk) veegden de jongens (Oranje) kansloos van het veld.  Trefwoord: vergane glorie. Het enige lichtpuntje van de avond was dat de schade beperkt bleef tot 4-0. Met hetzelfde gemak was het 8-0 geworden. Ook tegen elf Oranje-spelers. Dommig genoeg probeerde bondscoach Dick ‘Kassa’ Advocaat na de wedstrijd de rode kaart van Kevin Strootman nog op te voeren als breekpunt. Gezwam van een dronken aardbei natuurlijk. Nederland speelde al met tien man toen Strootman nog in het veld waggelde.

Repeterende loze kreten

Nog erger dan de nederlaag is dat de nog enige troefkaart (de aandacht van de wanvertoning afleiden) weer zo prominent werd uitgespeeld. Ik krijg acute wegtrekkers van repeterende loze kreten als ‘Tegen Bulgarije moet het zondag gebeuren’ en ‘Als we de nog drie resterende wedstrijden winnen, maken we alsnog kans op WK-kwalificatie.‘ Ja, en als ik Barry Atsma had geheten, grossierde ik nu ook in vrouwen.

Kom er maar in: Oranje Leeuwinnen

Oranje moet de eer maar aan zichzelf houden. En zich terugtrekken. Reden: angst voor schadeclaims (smartegeld) vanwege extreem pover optreden. Laat de Oranje Leeuwinnen die resterende drie wedstrijden maar spelen. Punten zal dat niet opleveren. Maar dan zijn we in ieder geval verzekerd van inzet en hartstocht.

Wonen algemeen

 

Reacties zijn gesloten.