Robbens hekel aan voorzetten #tontuurt #metro

"Wat nou Oranjegekte?"

Speciaal voor Metro volgt Ton Broekhuisen dagelijks de verslaggeving rond het EK voetbal 2012. Rubrieksnaam: Ton Tuurt. Hierbij part two (Metro, maandag 11 juni 2012).

Ton tuurt

Alsof het luchtbedden zijn, hebben we ’onze’ Oranjespelers opgeblazen. Tot goden. Met Wesley Sneijder als polderversie van David Beckham. Halfnaakte Wes met nietjes in zijn buik. Trotse Wes met mooiste spelersvrouw. Almachtige Wes met ijskoude Lipton Ice in zijn nek.

De anonieme zwoegers van Denemarken (speelsterkte: Nederland 3) kwamen zaterdagavond niet het veld in om handtekeningen te verzamelen van superbrigade Nederland 1. De Denen kwamen voor de punten.

Aan de gedreven Wesley Sneijder én dartele debutant Jetro Willems heeft het níet gelegen. Vond ook Johan Derksen (VI Oranje). Derksen: ”Bert van Marwijk heeft deze nederlaag veroorzaakt. We spelen met vleugelverdedigers én vleugelspelers die geen voorzetten geven. Dús schakelen we onze eigen spits uit. Robben heeft er zelfs een hekel aan om voorzetten te geven. Want dan gaat een ander met de eer strijken.”

Woensdag wachten de Duitsers. Met de voorhoede (v.l.n.r.) Robben, Huntelaar en Narsingh gaan we ze te grazen nemen. Wedden?

Ton Broekhuisen

Reacties zijn gesloten.