Ajax genomineerd voor Tact-Van-Een-Egel-Bokaal #opinie

Jarenlang schikte Kenneth Vermeer (25) zich schijnbaar moeiteloos in zijn reserverol bij Ajax. Soms werd hij even ergens gestald (Willem II), soms had een trainer zijn etuitje nog om zijn bril (Marco Van Basten) waardoor niet Kenneth maar Maarten Stekelenburg tweede doelman was.

Maar dit seizoen is het dan eindelijk zover: Kenneth wordt beloond voor het lange wachten. Hij en niemand anders is nu eerste doelman van Ajax. Zaterdagavond in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen FC Twente, stond Kenneth dan ook glunderend onder de lat. De wetenschap dat Maarten Stekelenburg definitief is ingelijfd door AS Roma was daar mede debet aan. Van de nogal corpulente reservekeeper Jeroen ‘Pizza ’ Verhoeven heeft Kenneth niets te vrezen. Dus leek een goede nachtrust eindelijk gegarandeerd.

Leek, want in plaats van dat trainer Frank de Boer een opgewarmd keeperslijk uit het rijtje Oscar Moens, Henk Timmer of Eddy Pieters Graafland uit zijn hoge hoed tovert, laat hij zijn oog vallen op aanstormend keeperstalent Jasper Cillessen (22) van NEC.

Cillessen ging recent al mee met Oranje naar Zuid-Amerika voor de oefeninterlands tegen Brazilië en Uruguay. Zelfs Bert en Ernie hebben al voorspeld dat hij dit seizoen definitief door gaat breken. Lukt het Ajax niet om Cillessen in te lijven, dan is er nog een schaduwlijstje met kleppers als Michel Vorm (FC Utrecht) en Przemyslaw Tyton (Roda JC).

Wij van Mes In Je Rug wensen Kenneth Vermeer alle sterkte voor komend seizoen. Frank de Boer en Ajax zijn hierbij genomineerd voor de Tact-Van-Een-Egel-Bokaal.

Reacties zijn gesloten.