Altijd maar die wapens #opinie

De schietfans zitten even in de hoek waar er klappen vallen. Nadat ene Tristan in Alphen aan den Rijn aantoonde dat hij zijn wapenvergunning niet waardig was, brandde er een flinke discussie los. Zelf ben ik faliekant tegen mensen die thuis wapens in hun bezit hebben. Dat kan namelijk alleen maar tot ellende leiden.

Kettingzaag
Verweer van schietclubjunks is onder meer dat je ook met een auto of met een kettingzaag mensen om het leven kunt brengen. Dat klopt, want dat lukt in het slechtste geval ook met een te hard gebakken stokbrood. Verschil tussen een auto, kettingzaag of stokbrood enerzijds en een pistool of geweer anderzijds is dat bij het eerste rijtje een vizier ontbreekt. Need I say more?

Gek
Nu Nederland in de ban is van een gek met een autoruiten-fetish, gaan er ook stemmen op om zware luchtdrukwapens te verbieden. Wie kan aantonen dat hij 18 jaar is of ouder kan het pistool zo meenemen. Zonder registratie of wapenvergunning.

Zuiver
Voordat ik ga beweren dat ook deze wapens (dus) verboden moeten worden, ga ik me verdiepen in de vraag wat er dan nog WEL mag. Tot die tijd hoop ik niet dat er vanuit de schiethoek stemmen opgaan om auto’s te verbieden. Zodat er dan niet meer op autoruiten geschoten kan worden. Ofwel: laten we de discussie nu eens zuiver houden.

Reacties zijn gesloten.