Amsterdam definitief wapenluw #informatief

Kerntaak van de politie is boeven vangen. Helaas moet dat tussen neus en lippen door met al die scootertjes tegenwoordig.

Helm
Want stel je voor dat een scooter 28 km per uur gaat. En je rijdt er toch ZONDER helm op. DAN wordt het natuurlijk een zootje in dit land. En zeker in Amsterdam.

List
Dus verzon de politie in Amsterdam (in samenwerking met de gemeente en het OM) een list: er werd een oproep aan boeven gedaan. Om hun wapens in te leveren.

Dom
Sluw, want dan zouden die boeven makkelijker overmeesterd kunnen worden, als ze weer eens op inbrekerspad gingen. Of erger. De politie in Amsterdam was ervan overtuigd dat de boeven massaal in de val zouden trappen. Boeven zijn immers dom. Anders zouden wel gewoon werken.

Totaalbuit
In 2000 werd ook al eens zo’n inleveractie gehouden. Landelijk. Die leverde toen liefst 3600 ingeleverde wapens op. Deze keer was de totaalbuit (ingeleverd op zeven grote politiebureaus in de stad): 39 vuurwapens, 15 luchtdrukwapens,15 steekwapens en 3 ploertendoders.

Stof
Saillant detail: de vuurwapens zaten allemaal onder een dikke laag stof. Logisch, want het waren erfstukken uit de Tweede Wereldoorlog. Ingeleverd door 70-plussers die op de valreep schoon schip wilden maken.

Dronken
De politie van Amsterdam liet weten tevreden te zijn over het resultaat van deze inleveractie. Waarom de betrokken woordvoerder zo dronken was, wordt nog onderzocht.

Reacties zijn gesloten.