Arnhemse ambtenaren weigeren zich in harnas te hullen

Belastinggeld laat zich makkelijk uitgeven. Niet in de laatste plaats omdat dure miskleunen slechts pijn doen in de portemonnee van de sponsoren: Jan en Bep Belastingbetaler. Niet voor niets loopt de bronsgebruinde weggeefcentrale Jan Kees de Jager er onveranderd stralend bij.

Jasje
De gemeente Arnhem wilde alle 22 receptionisten en bodes in een nieuw jasje (lees: uniform) steken. ‘Dus’ werd de vermaarde couturier Alexander van Slobbe gevraagd de klus te klaren. Een jasje van Van Slobbe kost slechts 2.500 euro. Goedkoper kun je als gemeente natuurlijk nergens terecht.

Onweer
De 22 stralende gezichten van de Arnhemse visitekaartjes staan inmiddels op onweer. Logisch want hun uniformen blijken te zijn gemaakt van een golfplaatachtige materie. Na afloop van hun diensten hangen de 22 uitverkorenen hun uniform niet aan de kapstok. Ze zetten hun harnas gewoon op de grond.

Factuurtje
Voor zijn wanprestatie stuurde Alexander van Slobbe de gemeente een factuurtje van 35.000 euro. Dat is veel geld. Voor 22 ‘uniformen’ die hoogstens bestaansrecht hebben als geluidswal. Of alternatieve schutting. Wát een land.

Reacties zijn gesloten.