Begrafenisbranche in Nederland wél optimistisch #informatief

Minder dames in de discotheek (of: vissen in de zee) betekent automatisch een lagere vangkans. Van minder zon word je minder bruin. En de appelmoesbranche kan het schudden. Als de appelbomen staken.
En de uitvaartbranche? Díe kan niet zonder doden.

Zorgen
De uitvaartsector in België maakt zich grote zorgen over de daling van het aantal sterfgevallen. Tot nu toe zijn er in 2011 bijna 2000 minder Belgen definitief omgevallen dan in dezelfde periode vorig jaar.

Handenwrjvend
’Boosdoener’ is het zachte weer. Waardoor u nu weet waarom uitvaarttypes altijd handenwrijvend rondlopen. Als het vriest dat het kraakt.

John
Een Belgische begrafenisondernemer mét Hollywood-naam John Dexter: “Als deze afname zich de komende drie jaar voortzet, zie ik veel collega’s over de kop gaan.”

Rooskleurig
In Nederland speelt dit probleem minder. Het toekomstperspectief voor de uitvaartbranche laat zich zelfs als rooskleurig omschrijven. Volgens ene Arnold, een kraai met een zwart hoge hoed op.

Zakcentje
Arnold: “Ons land wordt binnenkort overspoeld door honderdduizenden Balkanners. Daar zitten er vast wel een paar tussen die een zakcentje bij willen verdienen.”

Reacties zijn gesloten.