Bejaardenberovers pikken aanmoedigingsbeleid rechters goed op

We hebben allemaal hartenwensen in ons leven. De een wil rijk worden. De ander wil bejaarden verzorgen. Échte slimmeriken combineren deze twee zaken. Ze wassen eens een oudje. Hobbelen eens achter een rolstoel aan. Maar nooit lang. Want dat gaat allemaal af van het wérkelijke doel van de missie: weerloze oudjes beroven.

Kraag
Inmiddels blijkt er een heel leger van dit soort flinkerds actief in de bejaardenhuizen van dit zwalkende land. Toegegeven: zo links en rechts wordt er wel eens een bejaardenberover in de kraag gevat. Maar de straf die hen ten deel valt, is zo laag dat deze louche figuren maar één echt probleem hebben: niet in de lach schieten als het vonnis wordt uitgesproken.

Verderop
Dit rechterlijke aanmoedigingsbeleid blijkt goed aan te slaan: binnen de kortste keren zijn de bejaardenberovers opnieuw actief. In een bejaardenhuis 10 kilometer verderop.

Bert
Ook Bert V. Vluchtig is niet te spreken over de straffen die rechters dit boevengilde opleggen. Bert, voorzitter van branchevereniging LJIO*: “Wij zien de straffen, hoe laag ook, als een hinderlijke onderbreking van de core business van onze leden. We beraden ons dan ook op tegenstappen.”

*LJIO: Laffer Jatten Is Onmogelijk

Reacties zijn gesloten.