Belang van beroepskeuzetest vaak onderschat

Droom in duigen

Het is nog nauwelijks voor te stellen, maar ooit was ook ik jong. En ambitieus. Ik wilde piloot worden. Van het watervliegtuig De Pelikaan in speeltuin De Kleine Betuwe in Haastrecht.

Snipperdagcentrale
Uiteindelijk is het allemaal heel anders gelopen. Na langdurig voor het (toen nog) GAK als mobiele snipperdagcentrale (rapporteur Ziektewet) op pad te zijn geweest, werd ik uiteindelijk dartbord. Want columnist.

Moraal
Moraal van dit verhaal: een beroepskeuzetest kan veel problemen voorkomen. Vuistregel: doe waar je wél goed in bent.

2 Reacties op Belang van beroepskeuzetest vaak onderschat

  1. ton schreef:

    Ik gebruik zelf liever het woord beroepskeuze-onderzoek. Je wordt immers niet voor een beroep getest. Belangrijk is ook dat men beseft dat het beroepskeuze-onderzoek een keuzehulpmiddel is, geen recept.

  2. Ton Broekhuisen schreef:

    Dank voor deze ‘warme’ woorden. Ik trek een extra trui aan. En blijf mijn eigen woorden kiezen. Dat dan weer wel!