Beroep trambestuurder wordt nóg spannender #opinie

Sinds mijn tramverbod stap ik achterstevoren de tram in. Bij controles zeg ik altijd dat ik net de tram úitloop. Een truc die zich, in Rotterdam althans, extra uit gaat betalen nu de Rotterdamse vervoersmaatschappij RET binnenkort camera’s in de tram ophangt om instappende passagiers aan het gezicht kunnen herkennen. Waardoor reizigers met een ov-verbod tegen de lamp lopen.

Bertus
Hoe de trambestuurder deze ongewenste verstekelingen zijn tram uitkrijgt, is vooralsnog onduidelijk. RET-woordvoerder Bertus Beugel: “We zijn momenteel kooivechters aan het interesseren voor het mooie beroep van trambestuurder. Tot die tijd werken we met uitzendkrachten. Deze mensen gaan fulltime een bloemetje bezorgen in de ziekenhuizen waar onze tramjongens worden opgelapt nadat ze op hun bek zijn geslagen.”

Joker
Met de gezichtsherkennende camera’s wil de RET agressie tegen haar medewerkers tegengaan. Daarbij is een belangrijke rol weggelegd voor de agressors zelf. Hen wordt gevraagd recht in de camera te kijken. En geen zonnebril of pet te dragen. Bertus Beugel: “Anders hangen de camera’s er voor joker. En daar zijn ze veel te duur voor.”

Reacties zijn gesloten.