Beroepswerklozen moet je nooit tarten

"Ik zit goed"

Gisteren werden 17 bussen vol werklozen uit Den Haag, Delft, Westland en Rotterdam richting de kassen in het Westland gedirigeerd.

Risico
Vrijblijvend was dit busreisje niet. Wie níet kwam opdagen liep risico gekort te worden op zijn/haar uitkering. Wie wél kwam opdagen óók. Bij gebleken geschiktheid. Maar gebrek aan zin.

Bevlogen
Aanjager van deze transparante poging om landurig werklozen aan het werk te krijgen, is de bevlogen Rotterdamse PvdA-wethouder Marco Florijn. Gisteravond stak Marco ook bij Pauw & Witteman zijn ambities niet onder stoelen of banken.

Waarschuwen
Omdat ik gisteravond verhinderd was (mondeling examen Nordic Walking) om ook aan te schuiven bij Jeroen en Paul wil ik Marco vanaf deze plek waarschuwen voor mogelijke consequenties van zijn harde aanpak.

Streng
Het is namelijk een publiek geheim dat er werklozen zijn die er álles voor over hebben om niet te hoeven werken. Deze fanaten zijn nu eenmaal buitengewoon steng in de leer. 

Ontzien
Ik roep Marco Florijn hierbij dan ook dringend op om werklozen die principieel allergisch voor werk zijn, te ontzien. Op ‘Oostenrijkse’ verminkingen zit niemand te wachten.

Reacties zijn gesloten.