Bijstandsuitkering? Eerst de hongerdood!

Europa kost ons bakken vol geld. Dus verzint de Nederlandse overheid doorlopend nieuwe trucs om ons geld te ontfutselen.

Zelf op zoek naar werk
Staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken heeft bedacht dat mensen pas recht krijgen op een bijstandsuitkering nadat ze 4 weken zelf op zoek zijn geweest naar werk. Het kabinet wil dit zo.

Schaamteloos
Zonder meer een sluwe zet van Klijnsma. Het aantal bijstandsuitkeringen zal fors afnemen. Want vraag nog maar eens een bijstandsuitkering aan. Nadat je aan de hongersdood bent bezweken. Trefwoord: schaamteloos.

3 Reacties op Bijstandsuitkering? Eerst de hongerdood!

 1. Amai schreef:

  Deze staatssecretaris is een keiharde socialist, maar dan op de verkeerde manier. Het lijkt eerder op een spijkerharde liberaal….

 2. Sean schreef:

  Goed initiatief. Misschien moet het besef bij ons eens ontwaren dat we niet steeds voor iedereen kunnen blijven betalen en maar blijven zorgen. Het is goed dat er af en toe wat mensen de straat raken; heeft een motiverend effect voor de mensen die maar de hele dag met hun armen over elkaar voor de tv zitten.

 3. don schreef:

  Volledig irreel , ik heb tot nu toe altijd mijn broek zelf op kunnen houden en het lukt niet om aan werk te komen. Ik hoop van ganser Hart dat mevrouw Jetta Klijnsma in ,,deze,, situatie komt en misschien haar brood moet gaan stelen.
  Ik offer me wel op om de stokslagen toe te dienen als zij betrapt word.