Bord op schoot? Of bord naar mijn kop?


Mijn huwelijk is inmiddels bijna op de klippen gelopen. Want je zult maar niet van sport houden. Als liefhebbende echtgenote. En circa twee maanden lang verplicht naar egotrippers als Wilfred Genee en Dennis van der Geest moeten kijken. Of nóg erger: Joop ‘Dominee’ Alberda.

Duifje
Na de slotceremonie van Londen 2012 gisteravond rekent mijn duifje op een inhaalslag die zijn weerga niet kent. In mijn jargon: ik zal héél veel bonuspunten moeten zien te verzamelen. Anders rest me levenslang isoleercel (logeerkamer).

Bord
Wat ik maar wil zeggen: hoe vertel ik haar dat het voetbalseizoen weer is losgebarsten? Concreter: hoe zorg ik ervoor dat ik zondagavond om 19.00 uur mijn bord op schoot krijg. In plaats van naar mijn kop?

Voor tips houd ik me van harte aanbevolen!

3 Reacties op Bord op schoot? Of bord naar mijn kop?

 1. Hermien schreef:

  Ton, als jij nu eens begint met op zondag bijtijds de keuken in te duiken. Jij kookt iets lekkers, dekt de tafel gezellig, schenkt een glaasje wijn in en voor de zekerheid neem je het voetbal vast op. Stel je voor dat het etentje iets uitloopt. Na het eten ruimt zij alles op, terwijl jij naar de wedstrijden kijkt. Bepaalde – niet interessante – onderdelen spoel je door en voor je het weet zit je weer live te kijken. Het kan allemaal zo gemakkelijk zijn. Zo simpel, dat ik niet snap dat er nog geen vent op is gekomen om zelf iets eerder te gaan koken! Of is dat ‘zelf’ soms een probleem?

 2. Ton Broekhuisen schreef:

  Hoi Hermien,

  Wat een puike oplossing. Maar laten we dit stiekem houden. Ik ben geen type voor een schortje. Zonder schortje zie ik er al niet uit. Vandaar.

  • Hermien schreef:

   Ton, er zijn tegenwoordig prachtige schortjes leverbaar met prints van strakke mannenlijven. Dan sla je echt twee vliegen in één klap. Geloof me!!!