Boycot EK voetbal 2012 inmiddels volstrekt ongeloofwaardig

Op 18 april 2007 wees de de Europese voetbalbond (UEFA) het EK voetbal 2012 toe aan de Oekraïne. Waarschijnlijk omdat dat land de meeste steekpegels in de zakken van de UEFA-bobo’s schoof. Want ook in 2007 stond de Oekraïne niet bekend als modelstaat.

Daken
Al die tijd is er niemand op het idee gekomen om van de daken te schreeuwen dat het niet pluis is in de Oekraïne. Dat de Oekraïne zo mogelijk nóg corrupter is dan Nederland. Waar inmiddels ook een select groepje omhooggevallen machtswellustelingen de hoofdprijzen onderling verdeelt.

Boycot
Maar nu, een week of vijf voor de aftrap van het EK voetbal 2012, worden er ineens forse statements gemaakt. Het Nederlandse kabinet heeft zelfs met een boycot gedreigd als de politieke situatie in de Oekraine niet snel verbetert. Alsof in een paar weken tijd ineens wel orde in de structurele chaos gecreëerd zou kunnen worden.

Willem
Ook Prins Willem-Alexander blijft nu misschien wel weg. Ja, daar liggen de kooivechters die het voor het zeggen hebben in de Oekraïne echt wakker van.

Uitspraak
Er is natuurlijk maar één geloofwaardige Nederlandse houding mogelijk: of Nederland trekt Oranje terug. Maar daar zal de ijdele KNVB niet aan mee willen werken. Of Nederland houdt nu gewoon zijn semi-stoere mond. Simpelweg omdat er al jaren geleden keihard aan de bel getrokken had moeten worden. Als Schrijvende Rechter is dit mijn uitspraak. Hier zal Nederland het mee moeten doen.

Reacties zijn gesloten.