‘Brains’ Kamp pakt bijstandstoerisme aan #sluw

We kennen minister Henk Kamp (Sociale Zaken) allemaal nog van zijn glansrol in The Thunderbirds. Als Brains loste Henk toen zelfs zaken op die niet eens bestonden.

Raket
Nadat Henk van de set werd afgetrapt (hij likte voor de zoveelste keer een raket af) ging hij de politiek in. Doordat hij bril- en stropdasdragend is, schopte Henk het al gauw tot minister.

Ovatie
Ook deze rol speelt Henkie weer met verve. Gisteren riep ie ineens: “Er moet paal en perk gesteld worden aan het toenemende bijstandstoerisme.” Een daverende ovatie van zijn trouwe tuinkabouters Dave en Otto was zijn deel.

Schoffel
Zoals bekend is Henkie een verwoed tuinier. Dat hij nogal intiem is met zijn schoffel is een publiek geheim.

Hema
Henk roept gemeenten die vermoeden dat een uitkeringsaanvrager geen recht heeft om hier te verblijven op om meteen de Immigratie en Naturalisatiedienst (IND) in te schakelen. Tot nu belden gemeenten altijd de Hema als ze de boel niet vertrouwden.

Brainwave
Binnenkort giet Henk zijn brainwave in wetsvoorstel. “Want”, zegt hij: “het is niet zo dat iedereen naar Nederland kan komen om een bijstandsuitkering op te halen.”

Bedonderd
In Boskoop zijn veel kwekerijen. De voertaal is er Pools. Een mini-enquette leerde me dat de Polen hier zich door de minister Kamp bedonderd voelen.

Anoniem
Een Pool, die Janus Kowalscki heet, en dus anoniem wil blijven: ”We zijn juist naar Nederland gekomen omdat ons is verzekerd, dat ons salaris boven op een vaste maandelijkse toelage van de gemeente komt. Dat die toelage bijstandsuitkering heet, vinden wij geen probleem.”

Reacties zijn gesloten.