Brasserie Wankel trapt Terrassentrofee 2012 glorieus af

Het winterseizoen slaat al jaren gaten in de financiële huishouding van brasseries die het van hun terrasomzet moeten hebben.

Berkenwoude
Voor de Terrassentrofee 2012 bezoekt Ton Broekhuisen op onregelmatige basis (dan eens wel, dan eens niet) terrassen in de regio. Dit keer voert zijn culinaire reis naar Brasserie Wankel in het verre Berkenwoude.

Kil
Bij aankomst valt meteen op dat het terras matig bevolkt is. Slechts het tafeltje links in de hoek is bezet. De oudste van de twee pinguïns is duidelijk niet gekomen voor de gezelligheid. Zijn bejegening van dienstdoend ober Pjotr (een Noord-Pool) is opvallend kil.

Bloot
Anders dan de brasserie zelf, ligt het terras er open en bloot bij. Veel houten meubelen zijn er niet meer. Van Pjotr horen we hoe dat komt. “Die meiste meubel sind aangestochen. Anders war die koe niet zu harden”, laat hij ons in zijn charmante brabbeltaaltje weten.

Schoen
De twee nog resterende tafels zijn aangekleed met plastic varens. Een kunststofreiger houdt de wacht. Volgens Pjotr biedt het terras plaats aan 130 gasten. Navraag leert dat Pjotr ook zijn schoen nog steeds zet. Meestal al vanaf half juni.

Verrekijker
Vanuit de deuropening van de brasserie worden we scherp in de gaten gehouden door eigenaar Arie Trouwborst. Als we ‘terug kijken’ bergt Adrie zijn verrekijker snel op.

Soep
De menukaart is een regelrechte meevaller. Naast spritsen, gevulde koeken en repen Mars staan er ook tosti’s op het menu. Desondanks besluiten mijn partner (ene Fred) en ik te kiezen voor de soep van de dag. Van Pjotr horen we al snel dat onze bestelling (1 kop soep met twee lepels) wordt geseponeerd door de vrekkige eigenaar Adrie Trouwborst.

Daghap
Na ampel beraad schakelen we over op de daghap. Het blijkt te gaan om een Italiaanse bol met geroosterde kip. Zo te zien.

Benen
Met het broodje is weinig mis. Helaas blijkt de geroosterde kip een ordinaire waterkip. Die zich binnen de kortste keren uit het broodje worstelt. En de benen neemt. Veel verder dan een stamelend “Verscher krijg je kippies nirgendwo”, komt Pjotr niet.

Spoor
Onder het mom van een toiletbezoek checkt Fred ook nog even de binnenkant van Brasserie Wankel. Sindsdien ontbreekt elk spoor van Fred.

Hoge ogen
Al met al is een bezoek aan Brasserie Wankel zeer de moeite waard. Voor mannen die hun vrouw spuugzat zijn. Met het hoge cijfer 0.1 gaat Brasserie Wankel ongetwijfeld hoge ogen gooien in het eindklassement van Terrassentrofee 2012.

Reacties zijn gesloten.