Bruggenbouwers gevraagd #multiculti #opinie

Tot aan dat geplande opvanghuis voor daklozen toe: Nederlanders vinden het allemaal prima. Op voorwaarde dat ze er zelf geen overlast van ondervinden. En om dat zeker te weten, willen ze ’geen gedoe’ binnen hun blikveld.

Afstand
Autochtone Nederlanders hebben op dezelfde manier geen moeite met de multiculturele samenleving. Als die maar op afstand blijft. Het eigen kind dient op te groeien in een witte buurt en op een witte school. En ja, dat is hypocriet.

Hoofddoek
Het maandblad J/M voor Ouders deed onderzoek onder 588 ouders. Een resultaatje: 55 procent van de ouders vindt een juf met een hoofddoek geen probleem. De andere 45 procent accepteert die hoofddoek niet.

Gedrag
Op persoonlijke titel: ik heb niet in alle gevallen de indruk dat álle ‘nieuwe Nederlanders’ blij zijn met Nederland en de Nederlanders die hier van oudsher wonen. De vaak grimmige blikken en onaangepast gedrag brengen me op dit idee. Maar ik ben dan ook Gouwenaar.

Plezier
Het komt dan ook regelmatig bij me op om dit soort ontevreden types een land te gunnen, waar ze WEL met plezier kunnen wonen en leven. Aan de andere kant laat ook de houding van veel autochtone Nederlanders flink te wensen over. Want ook ‘wij’ stralen (wellicht onbewust) uit dat we liever onder elkaar zijn. En blijven.
Er is dus volop werk voor bruggenbouwers aan de winkel.

Reacties zijn gesloten.