Burgemeestersambt krijgt nieuwe impuls #primeurlonkt

Zoals ik al eerder op typischton.nl vaststelde: de kwaliteit van burgemeesters in ons land is niet om over naar huis te schrijven. Niemand wordt vrolijk van Wilma Ververtjes en Aleid Wolfsensjes.

Handen
Ook in Bulgarije worden burgemeesters niet automatisch op handen gedragen. Ik neem u (denkbeeldig natuurlijk) even mee naar het Bulgaarse plaatsje Varna. Daar staan burgemeestersverkiezingen voor de deur.

Marko
De Bulgaarse partij Society for New Bulgaria heeft daartoe een kansrijke kandidaat naar voren geschoven. Ene Marko. Volgens de partij is deze Marko betrouwbaarder dan de huidige burgemeester. En andere politici.

Lofuitingen
Enige lofuitingen aan het adres van deze grote kanshebber op het burgemeestersambt: “Marko heeft een sterk karakter. Hij steelt en lieg niet. En hij krijgt dingen voor elkaar.” Speerpunt in het beleid van Marko wordt het milieu.

Eerste keer
Op verkiezingsdag 23 oktober 2011 zal duidelijk worden of Marko het tot burgemeester schopt. Het zal dan de eerste keer zijn dat een ezel zich met een burgemeestersketting mag tooien.

Reacties zijn gesloten.