Commercie heeft nieuws in ijzeren greep #opinie

De tijd dat nieuws neutraal werd gebracht, ligt inmiddels definitief achter ons. Voor het weerbericht geldt trouwens hetzelfde. Sinds Piet Paulusma gesponsord wordt door Unox, rept hij al vanaf midden juli over een mogelijke Elfstedentocht.

Roermond
Een 16-jarige scholier uit Roermond heeft acht dagen vastgezeten. Hij wordt verdacht van een poging tot vergiftiging van zijn leraar. Het zou gaan om een leerling (en leraar) van het Orthopedagogisch en Didactisch Centrum in Roermond.

Motief
Wat meteen opvalt in bovenstaand bericht: er is niets bewezen. Er wordt gesuggereerd. Zelfs het eventuele motief wordt niet benoemd. Voor het gemak wordt de rol van de leraar zelf ook buiten beschouwing gelaten.

Wanhoopsdaad
Want: wie is deze leraar? En: wat heeft deze leraar allemaal uitgespookt om deze jonge, onbedorven leerling tot zijn wanhoopsdaad te brengen? Want je gaat natuurlijk niet zomaar iemand proberen te vergiftigen. Dan heeft zo iemand het daar echt wel naar gemaakt.

Beerput
En: zijn er meer leerlingen door deze vreselijke leraar te grazen genomen? En waarom staat deze man dan nog steeds voor de klas? Is hij het tennismaatje van de politiechef van Roermond? Moet het deksel met alle geweld op deze beerput blijven?

Bennie
En: is het niet toevallig dat de de hoofdredacteur van de noodlijdende krant die dit bericht de wereld in slingerde, veel in het gezelschap van gifmenger Bennie J. wordt gezien? Vaak naakt!

Mouw
Sinds het Polygoon journaal nog louter om te lachen is, wordt ons van alles op de mouw gespeld. Trap er NIET in. Blijf kritisch!

Reacties zijn gesloten.