Crisis beurzen gaat aan Samuel Eto’o voorbij #opinie

Dat Wesley Verhoek (ADO Den Haag) zijn hart liet spreken en afzag van een mooie transfer naar de Engelse slapende reus Nottingham Forrest, mag ZEER opmerkelijk worden genoemd. Het overgrote deel van de voetballers laat zich lachend verplaatsen naar alle uithoeken van de wereld. Enige voorwaarde: zakken vol vers geld.

Floortje Dessing
Samuel Eto’o werd geboren in Kameroen. Als voetbalnomade steekt hij zelfs Floortje Dessing (ze heeft een weddenschap lopen dat ze nooit thuis slaapt) naar de kroon. Momenteel vertoeft Eto’o in Italië waar hij een verdienstelijk balletje trapt voor Inter Milaan. Verdienstelijk: want het allerbeste is er zichtbaar af bij Samuel.

Glazenwasser
Toch heeft de steenrijke Russische club Anzhi Makhachkala er 30 miljoen euro voor over om Eto’o in te lijven. Omdat Eto’o slechts 8 miljoen euro per jaar verdient bij Inter (daar moet onder meer ook tijdschriftabonnementen en de glazenwasser van worden betaald) staat hij niet afwijzend tegen een overgang. Eto’o zou namelijk vier jaar lang jaarlijks 17 miljoen euro op kunnen strijken. Waarmee hij de beste betaalde voetballer ter wereld zou zijn.

Afwachten
Of Eto’o hapt, blijft nog even afwachten. Er is immers vast nog wel ergens een debiele sjeik te vinden die Eto’o het dubbele jaarsalaris biedt. Wát een wereld…

Reacties zijn gesloten.