Danny van Nazareth oefent al weer op het water

Danny: "Ik bouw het langzaam op"

We hebben het donderdagavond allemaal live op televisie kunnen zien: Jezus was weer eens de klos. Niet HIJ maar de boef Barabas werd op vrije voeten gesteld. Wat is die Pontius Pilatus toch een slappe zak. Iedereen weet toch hoe chauvinistisch die Rotterdammers zijn? Die laten John de Wolf echt niet vallen!

Philip
De straf die Jezus kreeg was gruwelijk. Philip Freriks legde nog eens precies uit hóe gruwelijk. En toch vieren we vandaag feest. Feest van de opstanding van Jezus om precies te zijn. Een leeg graf was daarvan het bewijs.

Achterdochtig
Archiefbeelden ontbreken. We moeten dus geloven dat het gegaan is zoals wordt beweerd. Van nature ben ik echter nogal achterdochtig. Ik ben dus blij met alle beetjes extra bewijs. Tot mijn grote blijdschap is me dat (uitgerekend Eerste Paasdag) in de schoot geworpen. Ik zag Danny de Munk zojuist over het water fietsen. En skiën. Op het IJ. Hij oogde nog wat stram. Maar dat is logisch na alles wat hem in Rotterdam overkwam.

Quiz
Voor wie me niet wil geloven: morgenavond draaft Danny op als teamcaptain in de door de EO uitgezonden Grote Jezus Quiz. Syb van der Ploeg, die vorig jaar in Gouda uit De Kast kwam als Jezus, is de andere teamcaptain. Ook nu is het motto: Als U niet naar Jezus komt, dan komt Jezus naar U.

Geruchten
Geruchten dat de EO het Paasverhaal exploiteert worden hardnekkig ontkend. Het gaat om Jezus. Niet om kijkcijfers. Beweert de EO.

Fijne Paasdagen allemaal!

Reacties zijn gesloten.