Darten: topsport of moeilijk spelletje? #column

Het is weer maandag. Dus sportcolumn Ton Broekhuisen op thepostonline.

Straks dus op thepostonline.nl Nu al een preview….

Stelling: Darten is hoogstens een moeilijk spelletje

Gisteravond zagen circa 1,4 miljoen Nederlandse televisiekijkers Raymond van Barneveld stranden in de halve finale van het WK darts. Angstgegner Phil ‘The Power’ Taylor was weer eens een maatje te groot.

Beroepschagrijn
Barney streed van meet af aan een kansloze strijd. De Haagse
beroepschagrijn begon zelfs al met zijn hoofd te schudden vóórdat hij zijn pijltjes gooide. Waardoor hij in zijn eentje tegen de dubbel Taylor-Van Barneveld moest optornen. Een kansloze missie. Die me doet denken aan mijn laatste jaren als actief voetballer. Ik speelde toen inmiddels zó laag dat ik eerst mijn ‘eigen’ spelers moest passeren, voordat ik aan aanvallende acties kon denken. Al kan het er ook mee te maken hebben gehad dat we de wedstrijdbespreking pas na de wedstrijd deden. En altijd dronken.

Mighty Mike
Maar ik dwaal af. Barney redde het dus niet. Waardoor de finale van het WK darts morgenavond gaat tussen Phil Taylor en de Nederlandse youngster Michael van Gerwen (lees de rest op postonline.nl)

1 Reactie op Darten: topsport of moeilijk spelletje? #column

  1. Jan schreef:

    Hahahaha, heel herkenbaar.