De meeste gekken lopen BUITEN de hekken #opinie

Alles moet steeds beter. En sneller. Trefwoord: overtreffende trap.

Ontwikkeling
Ooit was 10 seconden rond een magische tijd. Op de 100 meter sprint voor heren. Inmiddels komt 9 seconden rond in beeld. Een ontwikkeling die nooit zal stoppen.

Nul seconden
Sterker nog: op het moment dat iemand richting de nul seconden nodig heeft om 100 meter onder zijn voeten weg te roffelen, staat er iemand op die….tijd overhoudt. Nadat hij door het finishlint is geknald.

Stug staaltje
De circuswereld is zo gezien een goed voorbeeld. In het geheim zijn er al leeuwen die mensen kunstjes leren. Er is ook een trapezewerker die én zonder vangnet én zonder trapeze werkt. En ja, DAT is een stug staaltje.

Luisteren
Vandaag schrijf ik in mijn column in Metro dat de koninkrijkjes die de kinderen thuis stichten ze – bijvoorbeeld op school – tot onuitstaanbare wezentjes maakt. Ze luisteren wel. Maar alleen naar zichzelf.

Overtreffende trap
Dus pleit ik voor een wat hardere aanpak. Zeg maar om deze monstertjes weer enigszins in het gareel te krijgen. Maar ook nu heeft de overtreffende trap zich al weer geopenbaard.

Katwijk
Collega-dominee A.Vlietstra van de Hersteld Hervormde Kerk (circa een sekte) in Katwijk stelt dat ‘zondige’ kinderen geslagen mogen worden. Herstel: MOETEN worden.

Kastijding
Collegaatje Vlietstra gaat daarvoor ver terug in de tijd. Want dat is zijn specialiteit. Teksten uit de zeventiende eeuw geven aan dat kastijding ‘noodzakelijk en verantwoord is’ waar het zondige kinderen betreft.

Hart
Papa’s en mama’s die dat niet over hun hart kunnen verkrijgen, gaan rechtstreeks in tegen de wil van God. Volgens collegaatje Vlietstra dan.

Gruwel
Een ouder kind dat niet luistert mag zelfs licht in elkaar worden gebeukt. Want DAT bedoelt collegaatje Vlietstra ongetwijfeld met ‘scherp kastijden’. “Want”, zegt Vlietstra: “Een zware misdaad en gruwel moet niet zacht worden bestraft.”

Gifbeker
Voor wie zegt afvraagt of de hierboven geschetste gifbeker hiermee leeg is, heb ik slecht nieuws. Want dominee A. Vlietstra loopt nog gewoon vrij rond!

Reacties zijn gesloten.