“De taximeter liegt nooit”

Zonder te willen schofferen: taxichauffeurs staan niet bekend om hun subtiele dienstverlenende vaardigheden. Of hun klinkende (arbeids)verleden.

Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) volstaat om als taxichauffeur aan de slag te kunnen. Eens in de vijf jaar wordt er dan gekeken of de betreffende taxichauffeur ‘zich nog steeds (goed) gedraagt’.

In vijf jaar tijd kan er echter veel veranderen. In dit verband laat ik graag de naam van Joran van der Sloot vallen. Toeval of niet: vanaf 1 juli 2011 worden taxichauffeurs doorlopend gecontroleerd op hun gedrag. Wie op 17 augustus 2011 in de fout gaat, kan dus niet automatisch tot 17 augustus 2016 door klootviolen.

Wat er precies onder fout gedrag van een taxichauffeur wordt verstaan, is nog in nevelen gehuld. De proefzaak die ik recent heb aangespannen, zal hier mede duidelijkheid in brengen.

In het héél kort: ik kwam ruim een dag te laat op een belangrijke afspraak. In mijn optiek door een incompetente taxichauffeur. De man kon een etmaal lang zijn stuur niet vinden. Pas nadat ik hem erop attendeerde dat hij op de achterbank zat, konden we vertrekken. Het ritje (13 kilometer) kostte ook nog eens ruim 3000 euro. De chauffeur: “De taximeter liegt nooit.”

Reacties zijn gesloten.