De tragiek van Boer Zoekt Vrouw-presentatrice Yvon Jaspers

 

Yvons nieuwe gezinnetje?

Afgelopen zondag ging Boer Zoekt Vrouw 2012 van start. En alles was meteen weer als vanouds: de kijkcijfers waren booming (3.5 miljoen kijkers) én er is kritiek op presentatrice Yvon Jaspers.

Prullenbak
Een oud-eindredacteur van Boer Zoekt Vrouw vindt dat het presentatietalent van Yvon Jaspers met servies en al de prullenbak in kan. Zijn ontslag destijds (al na één seizoen) heeft kennelijk diepe sporen bij de man achtergelaten.

Intensief
Zelf ervaar ik Boer Zoekt Vrouw als een nogal intensieve kijkklus. Telkens als Yvon Jaspers in beeld verschijnt, moet ik aan de gang met een krabbertje om het scherm weer ijsbloemvrij te krijgen. Ofwel: ik vind Yvon Jaspers nogal kil. Al dénk ik te weten waar die kilheid vandaan komt.

Kriskras
Ook voor deze editie reisde Yvon Jaspers kriskras het hele land door. In een busje dat zó oud is, dat ik vermoed dat ze nog zélf moet trappen.

Vrouwgretige boeren
Op de pronte boerin Henrieke en homoboer Willem na zijn alle kandidaten hongerige heteromannen. Sommige van deze boeren hebben met de komst van Yvon Jaspers zelfs voor het eerst van hun leven een vrouw van nabij gezien. Maar of deze vrouwgretige boeren nu Aad, Arthur, Doede, Hans, Henk, Jan, Johan, Martin of nog een keer Martin heten: niemand kwam op zelfs maar op het idee om Yvon Jaspers avances te maken.

Oproep
Al deze smachtende heteroboeren zaten dus oog in oog met een vrouw die een verre tocht in een gammel busje heeft gemaakt voor deze ontmoeting. Maar in plaats van te proberen Yvon Jaspers de bedstede in te krijgen, kozen deze wanhopige boeren ervoor om een oproep te doen aan wildvreemde vrouwen waar dan ook in het land.

Optater
Als vrouw, en Yvon Jaspers ís een vrouw, krijg je daar een enorme optater van natuurlijk. Ik hoop voor Yvon dan ook van harte dat de KRO mijn gisteren ingeleverde nieuwe format (werktitel: Wie Pakt Yvon?) zal omarmen.

Reacties zijn gesloten.