De wereld op zijn kop #informatief

Niemand laat zich graag op heterdaad betrappen. Want dan ben je de klos. Maar gelukkig zijn er dan nog altijd advocaten die het voor je opnemen. Tegen een niet geringe vergoeding. En beter weten in.

Naam
Er blijken zelfs advocaten te zijn die over 77 lijken gaan om hun naam te kunnen vestigen. Een andere reden om de Noorse massamoordenaar Anders Breivik te willen verdedigen, kan Ik niet bedenken. IK zou niet eens in één ruimte met dit monster willen zijn. Anders zou ik zelf ook een érg dure advocaat nodig hebben.

Duo
Of het advocatenduo Geir Lippestad en Vibeke Hein Bæra op koelvloeistof loopt, weet ik niet. Vast staat wél dat ze er voor hun cliënt Anders Breivik een lagere straf uit willen slepen.

Strafverlaging
Daartoe bedacht het duo Sluw & Geslepen dat er verzachtende omstandigheden aan te voeren zijn voor de gruweldaden van hun cliënt. Goed voor strafverlaging. Vreemd natuurlijk, want de hoogste straf voor Breivik (maximum 21 jaar gevangenis) is natuurlijk bij lange na niet hoog genoeg.

Bijzaak
Breivik’s advocaten willen strafvermindering omdat…….Breivik zijn daden direct na zijn arrestatie heeft toegegeven. Dat zelfs Joran zich hier niet uit geluld zou hebben, is bijzaak. Ook Breivik’s welwillende houding richting de Noorse justitie willen zijn advocaten graag gehonoreerd zien met strafverlaging.

Gekker
Maar het wordt nóg gekker. Hoewel het niet met zoveel woorden wordt gezegd, vinden beide Zanussi’s dat Breivik – bijna – is uitgedaagd om een autobom voor het kantoor van de Noorse minister-president Jens Stoltenberg te leggen. Er was namelijk nauwelijks beveiliging.

Vrijspraak
Niet uit te sluiten valt dat deze knotsgekke advocaten in een later stadium vrijspraak eisen. En een standbeeld. Plus een schadevergoeding. Wegens smaad.

Slotpleidooi
Uit dat slotpleidooi: “Onze cliënt heeft meer mensen in Oslo en op het eiland Utoya NIET dan WEL omgebracht. Maar DAAR horen we niemand over. De goede naam van Anders Breivik is hiermee aangetast. Dat schreeuwt om financiële compensatie.”

Reacties zijn gesloten.