Dieren woedend over laf compromis ritueel slachten

"Je voelt er echt niets van. Zodra je dood bent"

De als staatssecretaris vermomde CDA-nar Henk Bleker viert zijn gisteren met joodse en islamitische organisaties én slachters overeengekomen compromis rond het ritueel (lees: onverdoofd) slachten van dieren als een succes. Een reden te meer om deze ontsnapte tbs’er langdurig op te sluiten.

Lot
De dieren zélf zijn namelijk totaal niet te spreken over dit belachelijke compromis. Ze voelen zich geslachtofferd en zien vreselijk op tegen het afschuwelijke lot dat nu boven hun kop hangt. Liet hun woordvoerder Rinus Schaap weten. Rinus kondigde ook een opvallende tegeneis aan.

Rinus
Rinus: “In het overeengekomen convenant worden alle betrokken partijen zorgvuldig te vriend gehouden. De dieren betalen daar exclusief de wrede hoofdprijs voor. Onverdoofd slachten wordt onveranderd toegestaan. Op voorwaarde dat het dier niet langer dan 40 seconden na het toebrengen van de halssnede het bewustzijn verliest. Welke gek verzint zoiets? En: wie controleert dit? En, ook niet onbelangrijk: wordt de kop van het dier weer terug op de romp gezet als het dier na 42 seconden nog bij bewustzijn is?”

Stoom
Rinus, met stoom uit zijn oren nu: “Als een voetballer van Oranje een paar weken naar een luxe hotel in Polen wordt gedirigeerd, zakken zijn vrouw en kinderen door de grond van verdriet. En als de bondscoach hoest, hangen alle vlaggen in ons land alvast halfstok. Hoe denk je dat nabestaanden van een ritueel geslacht dier zich voelen? Nadat hun geliefde in koelen bloede is vermoord. In een tochtig abattoir.”

Tegeneis
Rinus, over de tegeneis van de dieren: “Als dieren willen we zeker weten dat het nu opgestelde protocol werkt. Om dat te testen, eisen we dat er standaard eerst een medewerker van het betreffende abattoir onverdoofd geslacht wordt. Vooral om te zien of de stopwatch goed is afgesteld. Wordt deze eis niet ingewilligd, dan zien we massaal af van deelname aan dit verwerpelijke compromis.”

Reacties zijn gesloten.