Dieven komen niet meer bij van het lachen #opinie

Stel: je hebt een florerend loempiabedrijfje. Van de centjes die de klanten voor jouw loempiaatjes over hebben, kun je een leuk leven leiden. Zij het met striemen onder je ogen.

Op een nacht ben je ineens 2.000 loempia’s armer. Helaas verzuimden de inbrekers cash te betalen, toen ze je diepvriescel leegroofden. De eerste weken keek je nog vol hoop naar je bankafschriften. Maar toen er na een maand nog steeds geen pegels waren overgemaakt voor die 2.000 verdwenen loempia’s, gaf je de moed op.

Geluk bij ongeluk: de nachtelijke loempiafans hadden nog nét niet gezwaaid naar je verdekt opgestelde camera. Maar wát staan ze er mooi op.

De politieagent van dienst was minder enthousiast. Hij: “We zijn hier onderbemand. Momenteel zijn we hard bezig met een undercoveractie om een wasknijperbende op te rollen. Ook zijn we een vent op het spoor, die soms náást het zebrapad oversteekt. Dus sodemieter even lekker op met die klote loempiaatjes van je.”

Jacob Kohnstamm (D66, voorzitter College bescherming persoonsgegevens (CBP)) dreigt loempiaboertjes en andere hardwerkende middenstanders te beboeten als ze beelden publiceren van inbrekers. Er is al een bedrag genoemd van 25.000 euro boete. Wát een land.

Reacties zijn gesloten.