Digitale schandpaal kent vele gezichten #opinie

Er was een tijd dat vervelende mensen werden gestraft via een enkele reis brandstapel. Een extreme variant van wat wij nu barbecueën noemen.

Milder
Iets milder, maar nog steeds niet overdreven leuk, was de schandpaal.
Zeker niet als de eieren waarmee je gezicht werd toegetakeld, verrot waren.

Boete
Afgelopen week werd in Rotterdam de schandpaal nieuwe stijl geïntroduceerd. Nieuw is vooral dat omstanders een boete krijgen als ze het megascreen met eieren bekogelen. Voor screens met ruitenwissers was nooit een markt.

Voorrang
Ook op de voetbalvelden krijgt een speler die van rechts komt lang niet altijd voorrang. De kloppartijen die daaruit ontstaan zijn voortaan terug te vinden op internet. Door een lijst te tonen met zogeheten terreurelftallen, hoopt de KNVB het geweld op de voetbalvelden terug te dringen.

Royston
Van de week zag ik op televisie een interview met Royston Drenthe. Herstel: ik zag Royston Drenthe in hoog tempo wartaal uitslaan. Zelfs voor een voetballer. Toen Royston wegreed in zijn auto (lees: vliegdekschip met open dak) kwamen er in één keer twintig parkeervlekken vrij.

Verzoek
Mijn verzoek aan de KNVB is dan ook vertederend van eenvoud: zet voortaan wekelijks afbeeldingen op internet van de flatgebouwen op wielen waarin voetbalprofs zich menen te moeten verplaatsen. En vermeld hun daginkomen en IQ. Dan ben je pas écht een stoere voetbalbond.

Reacties zijn gesloten.