Directeur noodlijdende Wereldomroep moet riante vertrekpremie weigeren

"Het is een talent. Ik kan het niet uitleggen"

Het kabinet heeft de subsidiekraan voor de Wereldomroep fors teruggedraaid. Jaarlijks krijgt de Wereldomroep 32 miljoen euro minder te verteren. De bezuinigingsreorganisatie die dit tot gevolg heeft, kost 270 van de 350 werknemers van de Wereldomroep hun baan. En dat is wrang. Nu banen schaarser zijn dan Eskimo’s op een palmenstrand.

Goot
Je zou dus verwachten dat vertrekkend algemeen directeur Jan Hoek minimaal met een rouwband loopt. Het overgrote deel van ‘zijn’ medewerkers ziet immers de goot met rasse schreden naderen. Maar Jan Hoek graait doodleuk ruim 1 miljoen euro vertrekpremie mee. Dit vanwege een maas in de Wet Normering Topinkomens. Deze wet, die nog voor advies bij de Raad van State ligt, geldt bij inwerkingtreding alleen voor nieuwe afspraken.

Oproep
Hierbij mijn dringende oproep aan Jan Hoek, algemeen directeur van de Wereldomroep. Beste Jan, wees loyaal met al die werknemers van de Wereldomroep die op straat komen te staan. Glip niet glad door een maas in de wet. Hang niet de goochelaar uit. Graai niet. Grabbel niet. Maar toon je een vent. Een voorbeeldfiguur waar dit land zo naar snakt. Verdeel die miljoen euro tussen de 270 werknemers die prominent de klos zijn.
Met jouw netwerk heb je zo weer een andere lucratieve bezigheid. Jíj wél.

Reacties zijn gesloten.