DSK komt met de schrik vrij #opinie:

Voormalig topman van het IMF, Dominique Strauss-Kahn (DSK), is weer een vrij man. De door opspelende hormonen geteisterde eeuwige rokkenjager dankt zijn ontsnapping aan de louche strategie van zijn peperdure advocaten: de geloofwaardigheid verbrijzelen van kamermeisje Nafissatou Diallo.

Step
Tot aan met haar step door rood voetgangerslicht rijden toe (ze was toen vijf jaar): de complete doopceel van Diallo is gelicht. En ja, er komen oneffenheden naar boven. Maar die zeggen natuurlijk NIETS over wat er zich op die bewuste dag in de hotelkamer heeft afgespeeld. Dat weten namelijk alleen DSK en zijn zoveelste verovering Diallo.

Tuinkabouters
Toegegeven: ik was dus ook niet op die hotelkamer. Maar als geloofwaardigheid hier als enig criterium wordt gehanteerd, waarom speelt de geloofwaardigheid van DSK dan geen enkele rol? De man vergrijpt zich zelfs aan tuinkabouters met ronde vormen als hij even geen vers vrouwenvlees kan vinden. Hij mag van zijn huisarts niet eens schielijk bewegen. Anders klotst hij zo. Vreemd ook: bij dit alles kan hij standaard rekenen op een erehaag van zijn echtgenote.

Pijnlijk
Geld speelt een belangrijke rol in onze samenleving. Met geld kun je macht kopen. Met geld kun je beïnvloeden. Dat is exact wat er hier in deze zaak is gebeurd. Dat is een pijnlijke constatering.

Reacties zijn gesloten.