Dubbele pet kroonprins Willem-Alexander knelt als nooit tevoren

Van kroonprins Willem-Alexander kunnen we veel zeggen. Maar niet dat hij enige affiniteit heeft met zijn doelgroep: de gewone Nederlander. Een spijtige constatering. De beste man wordt immers zijn hele leven lang al gesponsord door al die zwoegende Nederlanders die wél moeten bikkelen om zich een bestaan te verschaffen.

Dubieus
Een toenemend aantal Nederlanders is nauwelijks meer in staat om zelfs maar de vaste lasten te kunnen betalen. Het aantal ‘wanbetalers’ in ons land is dan ook explosief gestegen. De term ‘wanbetaler’ is overigens dubieus in dit verband. Want van enige onwil is natuurlijk geen sprake. Als je je baan kwijtraakt. En je meedenkende bank het nodig vindt om jouw huis voor een prikkie op een veiling te verpatsen. Zodat de meedenkende bank zijn centjes heeft. En jij (tóch al blut) met een torenhoge restschuld zit opgezadeld. 

Signaal
Wat voor een signaal geef je dan als (door de gewone Nederlander gesponsorde) kroonprins af als je je kapitale vakantiehuis in Mozambique voor een symbolisch bedrag (3 euro?) ‘verkoopt’. Om optisch je handen vrij te hebben om doodleuk een vakantievilla in Griekenland te kopen. Voor 4.5 miljoen euro. Dan kun je niet van empatisch vermogen spreken.

Kroon
Zoals bekend is kroonprins Willem-Alexander lid van het IOC. Willem-Alexander stopt met dit bijbaantje zodra hij de Nederlandse kroon op zijn hoofd heeft. Tot die tijd schreeuwt hij echter van alle daken dat de Olympische Spelen van 2028 naar Nederland moeten worden gehaald. Door de Olympische Spelen 2028 te organiseren, zou ons land tot een Nieuw Nederland uit kunnen groeien. Hoor hier het betoog van prins Willem-Alexander.

Nieuw Nederland
Net als prins Willem-Alexander snak ook ik naar een Nieuw Nederland. Een Nieuw Nederland waarin er kansen zijn voor iedereen. Een Nieuw Nederland waar er zorg is voor iedereen. Een Nieuw Nederland zonder wereldvreemde kroonprinsen. En orakelende ex-topsporters. Die ons een topsportklimaat door de strot trachten duwen.

Kloppend hart
Een Nieuw Nederland met een kloppend hart voor de échte wensen en behoeften van gewone Nederlanders. Een Nieuw Nederland dat geen vele miljarden euro’s gaat verspillen aan het bodemloze prestigeobject dat Olympische Spelen heet. Een Nieuw Nederland met een koningshuis dat zijn plaats kent.

3 Reacties op Dubbele pet kroonprins Willem-Alexander knelt als nooit tevoren

  1. Kor schreef:

    Een nieuw Nederland is voor mij toch vooral een Nederland dat bevrijd is van een ons ooit opgedrongen koningshuis uit een gepasseerd grijs verleden, alsmede bevrijd van een periodiek terugkerend geforceerd “oranjegevoel”, waarbij je ruzie met je buren krijgt als je niet meedoet met de oranje-voetbal-waan-van-de-dag.

  2. cornelis schreef:

    Hoezo een nieuw Nederland met een koningshuis dat zijn plaats kent.Een nieuw Nederland is er een zonder al dat oranjefranje!

  3. reb schreef:

    Ik heb die man niet gehoord, toen bibliotheken werden gesloten, musea met sluiting werden bedreigd, musici werden ontslagen. Nieuw Nederland, stip op de horizon, de media IS hier kritisch, wat een gebral …