Duitsers slachten Oranje ritueel #tontuurt #metro

Speciaal voor Metro volgt Ton Broekhuisen dagelijks de verslaggeving rond het EK voetbal 2012. Rubrieksnaam: Ton Tuurt. Hierbij deel 5 (Metro, donderdag 14 juni 2012)

Ton tuurt

Als voetbalanalist bij NOS Studio Sportzomer voorspelde AZ-trainer Gertjan Verbeek dinsdagavond al dat Bert van Marwijk stoïcijns aan zijn tegen de Denen zo dramatisch gecrashte ‘dreamteam’ vast zou houden. Met de herstelde Joris Mathijsen op de plek van Ron Vlaar.

Verbeek kreeg helaas gelijk. Waardoor de Duitsers al voor het eerste fluitsignaal dankbaar naar de hemel tuurden. God was overduidelijk op hún hand. Klaas-Jan Huntelaar, de getergde topscorer van de Bundesliga, zat immers op de Oranje-reservebank. Bruikbare voorzetten had Klaas-Jan overigens tóch niet gekregen. Met linkspoot Robben op rechts en rechtspoot Afallay op links.

Ook de smeekbede van (m)opperanalist Jan Mulder om de twee controlerende voetballende schuttingen Mark van Bommel en Nigel de Jong te offeren voor creatieve middenvelders mét drang naar voren bleek aan dovemansoren gericht. In de tweede helft werden Huntelaar en Van der Vaart alsnog ingebracht. Helaas was dat precies één helft te laat.

Ton Broekhuisen

Reacties zijn gesloten.