Economische crisis: redelijk mild voor topvoetballers

De wereld kampt al sinds 2007 met een economische crisis. Dus hebben we inmiddels goed kunnen oefenen om zuiniger te leven.

Deur
Zelf heb ik bijvoorbeeld mijn vrouw de deur uit moeten doen. Puur om ruimte te maken voor twee bevallige Braziliaanse studentes. Van de huur die ze me betalen, kan ik net rondkomen. Dat ik om logistieke redenen in het midden moet slapen, neem ik op de koop toe.

Saamhorigheid
Bezuinigen is nooit leuk. Vraag het aan de Grieken. Vraag het na het aanstaande extra bezuinigingsrondje ook aan veel Nederlanders. Enige verzachtende omstandigheid bij al dit financiële leed: we moeten állemaal inleveren. Dat schept een gevoel van saamhorigheid.

Moeilijk
Hoe moeilijk de Chinees in dit voorbeeldje het ook heeft, hij weet dat er wereldwijd armoede wordt geleden. In alle geledingen. Herstel: in bijna alle geledingen.

Reacties zijn gesloten.