Eerste krachtmeting Old Stars 1886 #voetballeropleeftijd

Old Stars 1886

Ook vrijdagmiddag 30 september 2016 werd er weer getraind #OldStars1886

Vanaf 12 augustus 2016 train ik wekelijks – op vrijdagmiddag – met wat andere oude voetbalgebakjes (60-plussers) op het Olympia-veld in Gouda. We voetballen onder de naam: Olympia Old Stars 1886, het oprichtingsjaar van FC & GC Olympia.

Walking Football

Officieel bedrijven we Walking Football. In de praktijk wordt er nog te weinig gewandeld. Simpelweg omdat voetballen en wandelen geen logische combinatie vormen. Je gaat ook niet expres laag springen bij een hoogspringwedstrijd. Dat het tempo bij de onderlinge partijen laag ligt, heeft een fysieke oorzaak. We willen wel sneller, maar het lijf doet nog nauwelijks wat het hoofd graag wil.

Leermoment

Zondag 2 oktober 2016 om 11.00 uur is het eerste uur van de waarheid. We spelen dan tegen Sweet Lake Old Stars. Ja, ouwe voetbalknarren uit Zoetermeer. 5 tegen 5 op een klein veld. En (belangrijk) met een heuse scheidsrechter. Zodat we gaan merken wat nu wél en niet mag. En: met welke ‘snelheid’. Een leermoment dus.

Outfit

Zondag spelen we in een door FC & GC Olympia beschikbaar gestelde outfit. Er zijn plannen in de maak om een eigen outfit in te gaan regelen. Waardoor het toch een beetje echt gaat lijken. Hoe mooi is dat op deze hoge voetballeeftijd?! In dit verband: dit hele voetbalavontuur ervaar ik als een groot geschenk. Een geschenk waar mijn lichaam (lees: mijn beenspieren) nog even aan moet wennen. Mijn sportmasseur rijdt inmiddels in een cabrio. Maar dit geheel terzijde.

Kaartverkoop

Over de kaartverkoop van de wedstrijd Sweet Lake Old Stars – Olympia Old Stars 1886 kan ik kort zijn: die start pas na de wedstrijd. Op boegeroep tijdens de wedstrijd zitten we niet te wachten.

#PS
Eerdere blogs in de reeks Voetballer op leeftijd:

Voetballer op leeftijd: terug in de wei

Voetballer op leeftijd: met horten en stoten

Reacties zijn gesloten.