Eerste martelaar katholieke kerk werpt zich #opinie

Na het vernietigende eindrapport van de commissie-Deetman over seksueel misbruik in de katholieke kerk, rest katholieke kerkbestuurders niets anders dan diep door het stof te gaan.

Voetstuk
En dat is een hard gelag voor types die zich zelf jarenlang op een voetstuk hebben geplaatst. Want ze MOETEN nu spijt tonen. Maar daarmee zakken ze met stip in aanzien. Ze leveren gezag in. En dat gaat deze voorheen onaantasbare ‘heren’ zichtbaar aan het hart.

Stof
Als ik aartbisschop Wim Eijk zijn excuses zie en hoor maken, dan weet ik het zeker: Wimpie WIL helemaal niet door het stof. Het enige wat hem ECHT spijt is dat dit schandaal zo breed wordt gecommuniceerd.

Compassie
Van oprechte compassie voor de slachtoffers van de gierende hormonen van zijn bendeleden, is geen enkele sprake. Wim zou deze mensen het liefst NOG EENS straffen. Wegens gezagsondermijnende activiteiten.

Antoine
Mediageile priester Antoine Bodar duikt gretig in het gat dat de wereldvreemde Wim Eijk laat vallen. De slachtoffers willen genoegdoening. Bodar ruikt zijn kans. Publicitair gezien is het martelaarschap immers reuze interessant.

Reacties zijn gesloten.