Eeuwige huwelijksbelofte voortaan maar een week geldig? #hoopgloort

Goedkope parfum heeft de naam. Om vluchtig te zijn, bedoel ik. Maar het instituut huwelijk doet evenmin aanspraken op de kwalificaties als blijvend of voor altijd.

Twee kapiteins
Heel gek is dat natuurlijk ook niet. We worden met z’n allen per dag individualistischer. En ja, dat is gewoon een ander woord voor egoïstischer. Twee kapiteins onder één dak, met ieder een eigen TomTom, is natuurlijk geen garantie voor langdurig succes.

Tijdelijk huwelijk
Mexico-Stad (ja, in Mexico) anticipeert hier als eerste op. Overwogen wordt het huwelijksrecht zo aan te passen, dat stellen ook een tijdelijk huwelijk aan kunnen gaan.

Bevallen
Blijkt het huwelijk te bevallen dan kan de belofte van eeuwige trouw periodiek worden verlengd. Achterliggende gedachte is om getrouwde setjes te behoeden voor dramatische en kostbare echtscheidingsprocedures.

Lucht
Geheel uit de lucht vallen, komt dit initiatief niet: de helft van de huwelijken in de stad strandt gewoonlijk na een jaar of twee.

Evalueren
Hoe ik het thuis ga vertellen, weet ik nog niet. Maar na twintig jaar lief en leed te hebben gedeeld, ga ik mijn vrouw voorstellen ons huwelijk elke week te evalueren. Via een hotline seinen we de betrokken ambtenaar dan in of we wel of niet verlengen. Voor een week.

Strak plan
Zelf vind ik dit een strak plan. Om de boel scherp te houden. Waarom ik dit stiekem tik, zoek ik nog uit.

Reacties zijn gesloten.