Eindelijk een burgemeester met ballen #informatief

Burgemeesters zijn vooral nog in het nieuws om de riante vertrekregelingen die ze – vaak na pover presteren – mee naar huis krijgen. In Rijnwaarden (Gelderland) opereert echter een burgemeester die wél meedenkt met zijn burgers. Moet de lokale politie inmiddels beamen.

Burgemeester Mark Slinkman ergerde zich aan de plekken waar flitsauto’s en agenten met laserguns stonden te controleren. Hij vond dat zijn politieagenten via makkelijk te scoren bekeuringen de staatskas aan het spekken waren. Zonder ook maar enigszins de verkeersveiligheid te verhogen.

Slinkman heeft het voor elkaar gekregen dat de politie nu gaat controleren op plekken waar afwijkend verkeersgedrag gevaarlijke situaties oplevert.

Anekdote

Een anekdote dan maar. Een paar jaar geleden was ik onderweg naar Leiden voor een interview. Ik zou meteen ook foto’s maken. Tussen Boskoop en Hazerswoude-Dorp werd ik ineens geflitst. Ineens: er was in geen velden of wegen een flitspaal te bekennen.

Naar al snel bleek werd het flitswerk verzorgd door een politiesnurker in een onopvallende auto. Ik keerde om. Zette mijn auto tegenover die van de flitsagent. En fotografeerde de auto waarin hij zat. De agent: “Wat doe je? Waarom maak je een foto van mijn auto?”. Ik, kort en bondig: “Wie begon?”.

Reacties zijn gesloten.