EK voetbal 2012: Oekraïne onveilig voor niet-blanke voetbalsupporters

Kort geleden schreef ik op TypischTon.nl al een blog waarin ik stelde dat een boycot van het door Polen/Oekraïne te organiseren EK voetbal 2012 inmiddels ongeloofwaardig is.

Corruptie
Toen de UEFA dit EK in 2007 aan de Oekraïne toewees, vierde corruptie er ook al hoogtij. Vreemd genoeg bleven protesten van ‘de rest van Europa’ chronisch uit. Dus is het onzinnig om vlak voor de aftrap van dit EK voetbal 2012 nu wel ineens moord en brand te gaan schreeuwen.

Beschermde gebieden
Om het héél simpel te houden: de UEFA had dit EK nooit en te nimmer aan de Oekraïne toe mogen wijzen. Dan had de UEFA, dat zegt te walgen van racisme, ook geen speciale maatregelen hoeven te treffen om ‘beschermde gebieden’ in te richten voor niet-blanke voetbalsupporters.

Prooi
Schrik niet: dat zijn  gebieden waar gekleurde voetbalsupporters veilig voetbal kunnen kijken. Buiten deze veilige zones vormen niet-blanken een prooi voor extreemrechtse knokploegen. Herstel: extreemrechtse voetbalsupporters. Racisme viert namelijk hoogtij in het door de UEFA uitverkoren land Oekraïne.

Bert
Van de bedaarde bondscoach Bert van Marwijk mag niemand verwachten dat hij zijn Oranje-leeuwen op de valreep thuishoudt. Van de publieke opinie mag wél worden verwacht dat de UEFA tot op het bot wordt afgebrand. En ontmanteld. De toewijzing door de UEFA van het EK voetbal 2012 aan dit soort racistische achterstandsgebieden is te schandalig voor woorden.

Reacties zijn gesloten.