En NU ben IK het zat #oproepaanpolitici

We praten wat af. Ook in de Tweede Kamer. Over de tone of voice in debatten is inmiddels genoeg gezegd. Herstel: is al veel te veel gezegd.

Spookpolitici
En zoals gewoonlijk gaat dat ten koste van zaken die er WEL concreet toe doen. Zoals het aanpakken van spookpolitici. Dat zijn foute types die geld opstrijken voor het op papier politicus zijn. Maar die het gebouw waar de vergaderingen/debatten plaatsvinden niet eens weten te staan.

Geouwehoer
Door al het geouwehoer op hoog niveau kunnen er rissen onbekwame burgemeesters op hun post blijven zitten. En kunnen zakkenvullers blijven doen waar ze ECHT goed in zijn: graaien.

Nurten
In dit verband: naar nu bekend is geworden is het salaris van de doodenge directeur Nurten Albayrak van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) in de periode 2004 tot en met 2009 met meer dan 170 procent gestegen. Specifieker: in 2004 verdiende Albayrak nog een ton, aldus de bestuursleden die haar destijds aannamen. In 2005 was dat 175.109 euro, en in 2009 bedroeg haar salaris 273.526 euro. Meldt de Volkskrant.

Kille sukkel
Top dat Nurten Albayrak nu eindelijk in opspraak is geraakt vanwege haar dominante gedrag (lees: klote karakter). Maar hoe is het in vredesnaam mogelijk dat dit ongeleide projectiel steeds meer salaris kreeg, terwijl de vluchtelingenstroom significant afnam? En: wat ben je voor een kille sukkel als je groot geld over de rug van arme vluchtelingen wilt verdienen?

Uitgang
In mijn onmiddellijke omgeving zijn er mensen die salaris in hebben moeten leveren om hun eigen baan te mogen behouden. Al was er een alternatief: de uitgang.

Bezuinigen
Wat jaren terug moest een vriend dertig procent van zijn salaris inleveren, om zijn werk te MOGEN blijven doen. Reden: bezuinigingen vanwege een slinkende klantenkring. Met studerende kinderen was hij gedoemd in het weekend chauffeur te zijn. Heen en weer naar Oostenrijk. Dat was natuurlijk niet vol te houden. Zonder in details te treden: dit is allemaal niet goed afgelopen.

Woedend
Ik ben dan ook woedend dat types als Nurten Albayrak vrijelijk hun valse slag kunnen slaan in dit land.

Oproep
Vandaar dat ik politici hierbij oproep om eens te stoppen met de kinderachtige wedstrijdjes wie het best uit zijn woorden kan komen. En wie zijn stropdas het best knoopt. DOE NU EINDELIJK ALLEMAAL EENS NORMAAL. En ga de corruptie te lijf. NU!

Reacties zijn gesloten.