Ereschild voor Schultz van Haegen #Taalfoefjes #rubriek

Goh, wat een verrassing: de treinen die rijden op de hogesnelheidslijn (HSL-Zuid) zorgen tóch voor geluidsoverlast.
In dit specifieke geval voor omwonenden van de lijn in de gemeente Lansingerland. Liet minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) de Tweede Kamer vandaag weten. Nieuwe metingen waren debet aan deze switch.

Carnaval
De omwonenden lopen overigens al tijden met hun oren in mitella’s. Maar het ministerie dacht altijd dat ze dat deden ter voorbereiding van carnaval. Vandaar dat Melanie Schultz van Haegen en haar kornuiten nalieten om maatregelen te nemen tegen het dominante geluid van de HSL.

Complot
In juni zat de Raad van State ook nog in dit complot. Tot verbijstering van de gemeente Lansingerland gaf dit orgaan Schultz toen nog gelijk. Recente metingen die Schultz van Haegen liet uitvoeren door TNO toonden aan dat de geluidsnormen op de lijn wel degelijk worden overschreden. En nee, dat was voor NIEMAND een verrassing.

Overwegen
Schultz van Haegen heeft de gemeente Lansingerland laten weten in gesprek te gaan. Waarna ze zich van het volgende genante taalfoefje bediende.
Schultz van Haegen zegt geluidsbeperkende maatregelen te overwegen als uit vervolgmetingen blijkt dat de situatie niet verandert.

In werkelijkheid
In werkelijkheid zegt ze: “Uit de nieuwe metingen blijkt dat er inderdaad sprake is van geluidsoverlast. Maar dat is dan maar pech voor jullie. Als ik tijd en zin heb laat ik nog wel eens nieuwe metingen doen. Misschien. Mochten die nieuwe metingen bevestigen wat ik al weet, dan zal ik overwegen om eventueel geluidsbeperkende maatregelen te overwegen.”

Erebiels
U raadt het al: het ereschild Kluit-In-Het-Riet-Sturen komt hiermee definitief in het bezit van minister Schultz van Haegen. Uit het juryrapport:
Zelfs een grasspriet met groeistoornissen heeft door dat hij hier misleid wordt. Schultz van Haegen toont een complete minachting voor inwoners en gemeentebestuur van Lansingerland. We dragen haar voor als erebiels op dit lawaaitraject

Reacties zijn gesloten.