Falende Helga van Leur en Piet Paulusma ontslagen

 

Geruchten gingen er al langere tijd. Maar harde bewijzen ontbraken. Toch besloten SBS6 en RTL4 een daad te stellen. In een gezamenlijk communiqué laten beide omroepen weten dat de maat vol is.

Sven
Een citaat uit dat communique: Over zes weken is het september. En wordt het nieuws weer beheerst door Sven Kramer en Irene Wüst. Er zijn strandtenten die dit hele zomerseizoen nog geen klant hebben gezien. Want wie wil er nu met een snorkel op een terras zitten? In een rubberboot! Met respect voor hun in het verleden geleverde prestaties: we flikkeren beide hoofdaanstichters (Helga van Leur en Piet Paulusma) van deze belachelijke regenzomer per direct op straat. 

Logopedisten
Van Piet Paulusma is overigens al langer bekend dat hij erg sponsorgevoelig is. Piet is van nature een vlotte, heldere prater. Maar sinds de Bond voor Logopedisten (BVL) maandelijkse grote bedragen op zijn rekening overmaakt, veinst Piet een spraakgebrek. Zodra de camera’s draaien.

Stelselmatig
Zowel Piet Paulusma als Helga van Leur wordt ervan verdacht de weersverwachting stelselmatig te hebben gemanipuleerd. Met de paraplu- en regenpakkenbranche als lachende sponsor.

Jan
Wie het weerbericht in de toekomst gaan presenteren, is nog in nevelen gehuld. Wel wordt de naam van Jan ‘Laptop’ van Halst opvallend vaak genoemd.

Trendbreuk
Als weerman zou Jan van Halst echter voor een enorme trendbreuk zorgen. Jan kan namelijk alleen terugblikken. Of de kijkers zitten te wachten op dagelijks gezever over het weer van gisteren valt echter ernstig te betwijfelen.

Reacties zijn gesloten.