FC Twente lijft groeibriljantje Rickie de Vlugter in #transfernieuws

Lang duurde de zoektocht. Héél lang. Maar uiteindelijk werden alle tijd en energie ruimschoots beloond. Met het aantrekken van de extreem talentvolle jonge doelman Rickie de Vlugter ging een langgekoesterde droom van FC Twente in vervulling.

De Vlugter is in eerste instantie aangetrokken als zesde doelman. Maar technisch directeur Dirk van Vlijmen sluit een bliksemcarrière niet uit. Van Vlijmen: “Rickie is een groeibriljantje.”

De pas 43-jarige De Vlugter groeide op in de sloppenwijken van het Belgische Herenthals. Al vroeg bleek zijn enorme aanleg voor het keepersvak. Omdat hij nooit werd gekozen met partijtjes op het schoolplein, was hij een veelgevraagde doelpaal.

Maar Rickie wilde meer. Tijdens een griepgolf die heel Herenthals aan bed kluisterde, maakte hij zijn debuut tussen de jassen. Wat niemand voor mogelijk hield, gebeurde: Rickie hield de nul.

Vanaf dat moment ging het snel met de carrière van de frêle jongeling. Hij doorliep alle jeugdelftallen in hoog tempo. Nauwelijks 42 jaar jong, debuteerde hij in de winterstop in de hoofdmacht van FC TBS.

En nu dus die stap hogerop naar FC Twente. Rickie: “Als kind al droomde ik van FC Twente. Ik sliep zelfs in een FC Twente-pyjama. Een driem keem throe (Rickie’s Engels is nog niet super, red.)

Reacties zijn gesloten.