Feyenoord oogst louter hoon op hoogste podium

In Rotterdam en verre omstreken werd reikhalzend uitgekeken naar de comeback van Feyenoord op het hoogste Europese voetbalpodium: Champions League. Gisteravond (woensdag 13/9) was het dan eindelijk zo ver. Ja, tegenstander Manchester City werd vooraf als oersterk ingeschaald. Nee, volledig kansloos voelde Feyenoord zich niet. De voortvarende competitiestart (4 x winst op rij) en de steun van Het Legioen waren debet aan dat heimelijke optimisme.

Madame Tussauds

De dramatische afloop is bekend. Van een wedstrijd was nooit sprake. Manchester City had geen kind aan Feyenoord en liet de trots van Rotterdam-Zuid fluitend alle hoeken van het veld zien. Dat de teller op vier doelpunten tegen bleef staan, was een godswonder. De spelers van Feyenoord leken beginnelingen. Preciezer: verlamde beginnelingen. Met name het eerste tegendoelpunt was daar een schoolvoorbeeld van. De anders zo dynamische Tonny Vilhena acteerde zo stroef dat het leek of hij toelatingsexamen deed voor een plekje tussen de andere beelden van Madame Tussauds. Kwalijk ook: een reeks belachelijk grove overtredingen van Feyenoord-spelers op de benen van de tegenstander. Waarom de scheidsrechter die doodschoppen met slechts geel bestrafte, is een raadsel.

Megakloof

Zelden werd zo ondubbelzinnig aangetoond dat Nederland in internationaal opzicht een voetbaldwerg is geworden. Categorie: Plopsaland. Per dag wordt (nog) meer terrein verloren op grote buitenlandse competities. Trefwoord: geld. De tv-inkomsten van clubs in bijvoorbeeld Engeland zijn onvergelijkbaar met wat Nederlandse clubs ontvangen. Een legertje sjeiks dat miljarden steekt in gerenommeerde buitenlandse clubs is een andere reden voor de megakloof. Hoog tijd voor de huiskamervraag.

Huiskamervraag
Er moeten hoognodig een paar vrijgevige sjeiks op het spoor van Nederlandse clubs worden gezet. Eens of oneens? En ja, graag met korte toelichting.

300 x 250

Reacties zijn gesloten.