Feyenoord-spelers blameren zichzelf wederom

Zelf ben ik al moe zodra ik mijn fiets uit de schuur heb gehaald. Renners in de Tour de France zijn voor mij (dus) echte helden. Wielrenners zijn sowieso karakterjongens pur sang. Met momenteel Johnny Hoogerland als ultieme exponent.

Voetballers met karakter zijn een stuk schaarser. Als Arjen Robben een wielrenner was geweest, had hij waarschijnlijk alleen de Ronde van Madurodam uitgereden. Op een spartamet wel te verstaan.

De spelers van Feyenoord bewezen vandaag dat het nog een tandje erger kan. Door hun trainer Mario Been weg te stemmen, etaleerden ze een schaamteloos gebrek aan zelfkritiek. In plaats van zich dood te schamen voor hun gammele prestaties van vorig seizoen, wentelen liefst 13 van de 18 voetballers in Rotterdamse dienst hun eigen falen nu af op Mario Been, (voormalig) kind van de club.

Martin van Geel, de nieuwe technisch directeur van Feyenoord, liet meteen zien uit welk dubieus hout hij is gesneden. In plaats van pal voor zijn trainer te gaan staan, faciliteerde hij de 13 lafbekjes.

Dat ook aanvoerder Ron Vlaar zich voor het karretje van zijn labiele medespelers liet spannen, is al even veelzeggend. Als Vlaar ook maar enigszins karakter had getoond, stond nu niet Mario Been, maar het overgrote deel van de Feyenoord-selectie bij het groot vuil.

Reacties zijn gesloten.