Fietsersbond kijkt niet verder dan fiets lang is #informatief

Van bezuinigingen kun je veel zeggen. Maar níet dat ze discrimineren. Dat doen de ‘getroffen sectoren’ zélf wel.

Opvanghuis
Zo gezien zijn sectoren net mensen. Die vinden ook dat dat opvanghuis voor daklozen er zonder meer moet komen. Maar NIET in hún woonomgeving.

Ongelukken
Na de piepende huisartsen van vorige week, meldt zich nu een mauwende Fietsersbond. Dit milieuvriendelijke gilde vreest dat bezuinigingen leiden tot slechter onderhouden fietspaden. En in het verlengde daarvan: meer ongelukken.

Investeringen
Om dit scenario te voorkomen dringt de bond er bij gemeenten met klem op aan niet te beknibbelen op kwaliteit en onderhoud van fietsvoorzieningen. Sterker nog: de Fietsersbond wenst juist investeringen in ons fietswegennet. Dat gemeenten al te weinig geld hebben voor bijvoorbeeld bijstandsuitkeringen doet niet ter zake. Prettig fietsen: DAAR draait het om.

Broodrooster
Geheel volgens de huidige trend komt ook de Fietsersbond met een zelf verzonnen onderzoekje op de proppen om de eigen eisen kracht bij te zetten. In het héél kort: zelfs een broodrooster met hevige uitputtingsverschijnselen snapt na de uitkomst van dit onderzoek dat er per direct vele miljarden euro’s in deugdelijker fietspaden moet worden gepompt.

Botspartner
Om de ernst van de situatie te schetsen, weet de Fietsersbond ook nog te melden dat er vorig jaar 46.000 meldingen waren van fietsers die een eenzijdig ongeluk hadden gehad: een ongeluk zónder botspartner.

Kwaad
Op mijn vraag waarom er in hemelsnaam zoveel mensen dronken en/of geblinddoekt in ons land rondfietsen, beende de woordvoerder van de Fietsersbond kwaad weg.

Reacties zijn gesloten.