Fileprobleem binnen twee jaar volledig opgelost #prognose

"Ik werk 10 uur per week. De rest ben ik lopend onderweg"

Kosten noch moeite werden gespaard om het fileprobleem in ons land op te lossen. Uit pure wanhoop maakte de overheid een melkkoetje van de auto. Zelfs kijken naar je auto werd belast (kijktax). Als tegenprestatie werd het openbaar vervoer peperduur gemaakt.

Intussen stroomde de schatkist alleen al over van de accijns op benzine. Maar ook dat geld is inmiddels allemaal uitgegeven. Want Grieken, Spanjaarden, Ieren. Roemenen, Polen, Bulgaren en Litouwers kosten veel geld. Om ze te vriend of in toom te houden.

En de Nederlanders zelf? Die leveren in hoog tempo aan welvaart in. Voorzieningen hollen achteruit. Het ooit zo geroemde sociale vangnet is zo lek als een mandje. Banen staan op de tocht. En het appeltje voor de dorst (het eigen huis) is tot op het klokhuis verschrompeld. Want woningen laten zich niet meer verkopen.

Gelukkig hebben we een altijd lachende premier die overal wel iets positiefs in ziet. Uit de serie: “Lullig dat je dood neervalt. Maar je bent nu wel in een klap van al je zorgen af. En dat heb je toch altijd gewild?”

Terug naar het fileprobleem. Want dat is binnenkort opgelost. Het eerste kwartaal van dit jaar zijn de files al met 30% afgenomen. Door de economische malaise zijn er simpelweg minder auto’s op de weg. Want wie kan er nog een auto op na houden? Laat staan erin rijden. Aan de prijs te zien wordt benzine tegenwoordig uit hoogwaardig goud geperst.

Conclusie
Als de Nederlandse overheid in dit tempo doorgaat met belastinggeld aan de verkeerde ‘goede doelen’ doneren, dan is het fileprobleem binnen hoogstens twee jaar volledig opgelost. Nederland telt dan immers alleen nog berooide wandelaars!

Reacties zijn gesloten.