Flutnieuws staat échte nieuws in de weg #opinie

We worden overstelpt met zinloos nieuws. Kijk maar eens naar Het Journaal. Of naar Pauw & Beugel. Het gaat allemaal nergens over.

Rietje
Ja, Europa valt financieel om. En trekt de rest van de wereld mee. Lekker boeiend. Ja, Thom ’Bibberend Rietje’ Karremans blijkt nu ineens WEL geweten te hebben dat hij duizenden moslimmannen de dood in liet jagen.

Bridgeseizoen
Thom beweerde altijd dat deze mannen ongedeerd zouden blijven. Zijn aimabele opponent, het Servische monster Ratko Mladic, had hem immers bezworen dat deze mazzelpikken werden klaargestoomd voor het nieuwe bridgeseizoen. Lekker belangrijk allemaal.

Schokkend nieuws
Door al dat gezever over niets gaat het échte nieuws bijna verloren. Ga er maar even voor zitten. Want ik heb schokkend nieuws. Nieuws dat er WEL toe doet.

Bruiloft
Komt ie: Jenny Smit, oudste zus van Jan Smit, beweert dat ze niet bij de bruiloft van haar beroemde broer Jan is. Of zoals Jenny het zelf cryptisch orakelt: “Ik kan alleen vertellen dat ik in ieder geval niet mee ga. Ik ga niet naar het buitenland.”

Gerda
Zoals bekend trouwt Jan met de Volendamse autochtoon Liza Plat. Naar nu is uitgelekt vindt deze Bruiloft van de Eeuw niet volgende week in Volendam plaats. Maar DEZE week. Op een ‘geheime locatie ergens in het buitenland.’ Volgens moeder Gerda Smit is hiervoor gekozen omdat er maar precies 22 plakjes cake zijn. Gerda: “We willen niemand teleurstellen. Vandaar.”

Scenario
In het oorspronkelijke scenario zou Jenny samen met haar ‘zingende’ zusje Monique getuige zijn bij Jantjes huwelijk. Of mystery guest/bruidsmeisje Jan Peter Balkenende de plek van Jenny inneemt, wordt morgenavond in een gecombineerde editie van RLT Boulevard/SBS-shownieuws/Muziekfeest op het Plein (TROS) bekendgemaakt. Kotsen (herstel): Kijken dus!

Reacties zijn gesloten.