Frank de Boer geeft signaal af om van te watertanden

In de oorspronkelijke opzet draait het in voetbal allemaal om de bal. Logisch, want zonder bal is geen voetbalwedstrijd het aankijken waard.

Clubshirtjes
In het moderne voetbal draait echter alles om geld. En de bal? Die is gedegradeerd tot instrument om geldstromen op gang te brengen. Waardoor clubshirtjes tot draagbare reclamekioskjes zijn gedegradeerd.

Bieder
Met de komst van het grote geld, verdween het fenomeen clubliefde. Spelers en trainers verkassen immers sneller dan het geluid. En altijd naar de hoogste bieder.

Duiventillen
Gek is dat niet. Een trainer met vijf overwinningen op rij is een wondertrainer. Een trainer met vijf nederlagen op rij is een ontslagen trainer. Een speler die een belangrijke strafschop benut, is een god. Als diezelfde speler een strafschop mist, heet hij ineens Arjen Floppen. In het moderne voetbal viert opportunisme hoogtij. Spelers en trainers ‘moeten’ succes per direct uitbuiten. Voetbalclubs zijn daarmee verworden tot kansloze duiventillen.

Hoop
Tóch gloort er hoop. Met dank aan Ajax-trainer Frank de Boer. De Boer sloeg een aanbod om trainer van het roemrijke Liverpool te worden doodleuk af. De container geld die eraan verbonden was dus ook. Frank de Boer wil de komende jaren zijn klus bij Ajax afmaken. Frank de Boer wil dus investeren. Een signaal om van te watertanden. Respect!

Reacties zijn gesloten.